Baarmoeder opstelling

In mijn praktijk krijg ik veel mensen die al in de baarmoeder trauma’s hebben opgelopen.

Verreweg het grootste deel van ons gedrag en onze emoties die we als volwassene hebben, valt terug te voeren op de manier waarop ons leven bij conceptie begon, hoe ons leven in de baarmoeder eruitzag, en hoe we geboren zijn. Basis patronen worden al aangelegd bij de foetus, was je moeder gespannen dan ben jij in de basis ook vaak gespannen zonder dat je het bewust bent.

Wat weet je over je eigen conceptie? Je vader had liever een zoon gehad? Of had je eigen moeder doodsangsten tijdens de zwangerschap of nog erger je was niet gewenst? Er is een abortus gepleegd of een kindje is dood geboren. Het kan dan zijn dat dit een zwangerschap in de weg staat.

Hoe kun je dit helen? Door het naar het bewustzijn te brengen. Door deze mensen te vertellen dat hun levensloop beïnvloed of zelfs bepaald is door de omstandigheden in de baarmoeder en hun geboorte. Deze kennis en bewustzijn kunnen veel helderheid en hernieuwde verbinding met jezelf brengen, hierdoor kan de spanning zich ontladen.

Een baby deelt negen maanden lang mee in alles wat de moeder beleeft, dit heeft grootte invloed op hoe de baby in het leven staat. Ook hoe de vader met de zwangerschap omgaat, is hij aanwezig, of heeft hij nooit tijd, is hij ontspannen? Dit alles heeft invloed op de baby.

Wanneer een vrouw zwanger is, kan er van alles naar boven komen wat niet verwerkt is. Onopgeloste angsten en trauma’s aangaan kan een wereld van verschil maken voor de baby. Als je van jezelf en elkaar weet waar je trauma ligt, dan kun je zoveel meer aan! Het is op cellulair niveau dat de herinneringen zijn opgeslagen die je hele leven beïnvloeden.

Er is veel dat je nog kunt doen om te herstellen van dingen die gebeurd zijn rondom je eigen geboorte, maar ook voor, tijdens en na de geboorte van je kind. In mijn praktijk help ik mensen deze trauma’s en/of spanningen te ontladen door middel van shiatsu, orgaanmassage en een baarmoeder opstellingen. In een baarmoeder opstelling ga je in gedachten terug naar de tijd in de baarmoeder en doordat je dit doet komen vaak de spanningen en/of angsten terug die je daar beleefd hebt. Terwijl dit gebeurd ga ik de spanning ontladen. Mensen merken na een opstelling dat ze dieper kunnen ademhalen, zich vrijer voelden, beter met stress om kunnen gaan.

Graag wil ik vrouwen en ook mannen preventief behandelen het liefst voordat ze proberen zwanger te worden zodat hun kind in een ontspannen omgeving geboren kan worden.

Het is ideaal als je (beide partners) voor en tijdens de zwangerschap je voorbereid op de komst van je kind.

 

UA-168573094-1