EFT (= Emotional Freedom Techniques)

Behandeltafel

 

Laat negatieve emoties en lichamelijke pijn op een eenvoudige manier los.

 

Deze techniek wordt toegepast om o.a. trauma’s, fobieën, lichamelijk of psychosomatische klachten (hoofdpijn, migraine, rugpijn,) en verslavingen te behandelen. Het doel van de techniek is: iemand minder gevoelig maken voor bepaalde prikkels die angst of onrust oproepen (desensitisatie); de emotionele lading van herinneringen en lichamelijke pijnen wordt ermee geneutraliseerd. Bij het toepassen van Emotional Freedom Techniques zetten we de volgende stappen:
• Waardeer de intensiteit van de negatieve emotie tussen 0 en 10, waarbij 0 geen en 10 veel is.
• De onbewuste weerstand tegen genezing en onbewust vasthouden van de problematiek doorbreek je, door de affirmatie tekst uit te spreken: “Ik accepteer mezelf helemaal ondanks [het probleem]”; tegelijk wordt gewreven of geklopt op diverse  acupunctuur punten.
• Daarna activeer je de rechter en linker hersenhelft met een paar simpele oefeningen.
• Nameting. De intensiteit van de negatieve emotie geef je opnieuw je waardering tussen 0 en 10.

Bij EFT wordt elk probleem aangepakt door het te scheiden in specifieke herinneringen en deze weer onder te verdelen in aspecten. Aspecten zijn alle delen of details van een probleem. Dit zijn symptomen als: lichamelijke sensaties, alle zintuiglijke waarnemingen, emoties en gevoelens, triggers, en oordelen. Alle aspecten moeten apart worden behandeld, en de systematiek is zeer belangrijk.

 

Als de therapie effectief is, ontspant de patiënt zich geleidelijk. Dat gaat vaak gepaard met lichamelijke sensaties als gapen. De negatieve emoties en lichamelijke pijn worden losgelaten.

UA-168573094-1