Moxa bij stuitligging

Moxa is een Nederlands woord. Het is een afkorting van het Japanse woord “mo ku sa” dat “brandend kruid” betekent. Moxa is gemaakt van het kruid Artemisia vulgaris (bijvoet).
Met een moxa behandeling leid je warmte-energie naar een acupunctuurpunt met als doel een tekort aan Ki (levensenergie) op te heffen door de circulatie van bloed en Ki-stroom te bevorderen.
Moxa komt uit de oosterse geneeskunde en is een makkelijke manier om je energie aan te vullen. Dit geeft meestal een prettige gewaarwording van warmte die het lichaam binnenkomt.

Stuitligging
Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat door moxa therapie de kans dat het kind spontaan draait vergroot wordt van 50% naar 75%.
De moxa therapie geeft verwarmende (Yang) energie in het kleine bekken. Dit zorgt voor beweging in het kleine bekken waar ook de baarmoeder ligt. Hierdoor gaat de baby ook bewegen en vaak draaien.
De moxa therapie zorgt voor een betere doorbloeding in de baarmoeder. Daardoor rijpt de baarmoeder beter en is de kans groter dat het kindje spontaan draait.
Zwangere vrouwen met een baby in stuitligging kunnen vanaf de 33ste week beginnen met moxa therapie. Deze behandeling is zeer eenvoudig en ook thuis uit te voeren. Ik leer de partner twee punten op de voeten te activeren met moxa. Dit, omdat zwangere vrouwen in die periode van de zwangerschap niet zo makkelijk meer zelf bij hun voeten kunnen. De moxa therapie moet gedurende twee weken dagelijks worden herhaald.

Behandeling op afstand
Volg instructies via deze link. Veel zorgverzekeringen vergoeden de behandeling.
Als je daarnaast ook voor shiatsu behandelingen kiest, heb je nog meer kans dat het kindje gaat draaien. Behandeling via skype beschikbaar.

UA-168573094-1